Milieuadvies in Limburg

Milieuadvies

Wenst u in orde te zijn met alle milieuverplichtingen? Dan bent u bij het milieuadviesbureau Miasma aan het juiste adres. U kan bij ons terecht voor het nodige advies en dienstverlening inzake de toepassing van de milieuadministratie. Miasma kan u bijstaan door het aanbieden van een totaalpakket of door het overnemen van specifieke deelprojecten die u zal helpen uw milieuadministratie te verlichten.

Wij kunnen ook zorgen voor de noodzakelijke transporten, vervoersdocumenten en wij garanderen een wettelijke verwerking over de gehele keten.

Milieucoördinator

Wenst u de milieuwetgeving jaarlijks op te volgen? Als extern erkend milieucoördinator A volgen wij uw wettelijke verplichtingen op en krijgt u het nodige advies over de te nemen acties zodat u volledig in orde kan zijn met de milieuwetgeving! Ook als u al een interne milieudienst heeft, kunnen we u steeds helpen met meer gespecialiseerde problemen.

Heeft u hulp of advies nodig bij het binnenhalen van uw milieuvergunning? Wij helpen u graag verder met het invullen van het milieujaarrapport en afvalstoffenvermeldingen.

Het is dankzij onze jarenlange kennis als milieucoördinator dat wij u kunnen wijzen op opportuniteiten of mogelijke risico’s.

Asbestinventaris

Het opstellen van een asbestinventaris is cruciaal voor de bescherming van uw werknemers of derden. Hoewel dit een verplichting is, komen we nog regelmatig gebouwen tegen die niet over een asbestinventaris beschikken of waarvan een update wenselijk is. Wenst u een asbestinventaris op te stellen? Dan komt Miasma graag bij u ter plaatse om samen met u uw gebouw aan een onderzoek te onderwerpen.

 

Tijdens een asbestinventaris voeren we de nodige analyses en onderzoeken uit op alle ruimtes en objecten om de mogelijke aanwezigheid van asbest vast te stellen. Wordt er asbestverdacht materiaal op uw site teruggevonden, dan worden ze ofwel via een vuurtest beproefd of bemonsterd, voor analyse in een door de FOD Arbeidsveiligheid erkend labo. Reken op de expertise van Miasma om na te gaan of uw gebouwen asbest bevatten of niet!

Opleidingen

Wenst u meer informatie over een bepaald milieuprobleem of denkt u er aan om uw personeel bijkomende informatie te geven? Dan kunnen wij u bijstaan voor:

  • Bedrijfspresentaties
  • Milieuwetenschappen aan hogescholen
  • Studienamiddagen voor personeel
  • Veiligheid van processen of gebruikte producten
  • Specifieke risico’s kaderen en mogelijke gevaren aanduiden
  • Informatiedagen of –avonden over veiligheid

Werkt u al met een interne preventiedienst? Wij kunnen nauw samenwerken met uw interne preventiedienst als preventieadviseur. Ook kunnen wij voor u een risicoanalyse van uw proces of site uitvoeren. Contacteer ons voor de mogelijkheden!

Milieuadvies
Ontdek ook onze diensten in groene energie, staalname en afvalbeheer!

Comments are closed.