Over Miasma

Over ons

Bent u op zoek naar een milieuadviesbureau? Dan bent u bij Miasma aan het juiste adres. Miasma is gelegen in het hartje van Limburg en heeft de nodige expertise opgebouwd om u verder te helpen! Met 20 jaar ervaring in de dienstverlening op het vlak van organisch afval en slibverwerking zijn wij uw aanspreekpunt voor uw projecten. Wij zorgen voor de nodige analyses en vergunningen en geven u advies over verwerkingsopties, recyclage en opwekken van groene energie door biogas.

U kan bij ons terecht op ons kantoor in Houthalen of wij komen persoonlijk bij u langs om het nodige advies te verlenen om aan de wettelijke administratieve verplichtingen te voldoen en een praktische oplossing te vinden voor uw restafvalstromen.

Heeft u een project in Vlaanderen of in het buitenland? Miasma staat u met raad en daad bij om uw projecten wereldwijd mee uit te werken. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen! Bekijk onze diensten.

Waarom Miasma

U kiest voor Miasma voor een erkende staalnemer. Wij passen sector-overschrijdende technieken en oplossingen toe die er toe bijdragen om de milieuproblematiek en afvalstoffenhuishouding van bedrijven te optimaliseren. U kan er op rekenen dat wij op een gepaste wijze de nodige staalnames en analyses uitvoeren conform de milieuwetgeving en tegen marktconforme prijzen.

Daarnaast kan u bij Miasma er steeds op rekenen dat wij de nodige kwaliteit leveren en dit steeds binnen het opgelegde termijn. U kiest voor resoluut voor een betrouwbare partner!

Vanwaar de naam Miasma?

Onze naam heeft zijn afkomst. Tot in het midden van de 19° eeuw dacht men dat de giftige adem van moeraswezens de mensen besmette met allerlei ziektes. ‘Mi asma’ is Oud-Grieks voor slechte of bedorven lucht, en ook de Latijnse vertaling – mala aria – verbindt het moeras en de lucht met ziektes. In 1850 werd deze theorie ontkracht toen men ontdekte welke de werkelijke oorzaken waren van deze ziektes. De microbiologie was geboren. Een wetenschap die we vandaag nog steeds gebruiken.

Het moeras symboliseert dan ook al de sectoren waar Miasma als firma actief is. Zo zijn we voor de bemonstering van (bagger-)slib en modder een erkend staalnemer in Vlaanderen. De rottende organische stof levert moerasgas dat vergelijkbaar is met methaanrijk biogas zoals opgewekt wordt bij de vergisting van afvalstoffen in biogasinstallaties voor groene energie.

Voor de microbiologische opvolging van de gezondheid van dergelijke installaties kan u eveneens beroep doen op onze experten. Maar ook veiligheid, afvalwater, bemonstering en waterkwaliteit en luchtanalyses, … behoren tot de mogelijkheden. Miasma voert dan ook binnen al deze sectoren activiteiten uit, en de keuze van de naam was dan ook eenvoudiger dan gedacht.

Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak!

Comments are closed.